Jump to next section

Mentorálás

A Lavina Alapítvány tevékenységének alapvető célkitűzéseinek egyike, hogy elősegítse innovatív vállalkozások megalakulását, fenntartását és fejlesztését.
Célunk továbbá, hogy az Európai Unió fenntartható fejlődést célzó programjainak keretében rendelkezésre álló fejlesztési források, szolgáltatások felhasználásával, projektszemléletű megoldásokkal erősítsük a magyar kis- és középvállalkozásokat, javítsuk versenyképességüket, alkalmazkodóképességüket.

Mit értünk mentorálás alatt? Mentorálás alatt azt értjük, hogy az alapítvány által támogatott kutatónak vagy vállalkozásnak minden olyan szakterületen támogatást biztosítunk, ahol több kompetenciával rendelkezünk, mint ő maga. Ez a tevékenység széles spektrumot ölel fel, mely magába foglalja a teljes projektépítési folyamatot (beleértve a partnerkeresést és a pályázatírást is), az üzleti ötlet validálását, cégalapítást, üzleti tervezést és fejlesztést, piackutatást, forrás/befektető illetve üzleti hasznosítási lehetőségek felkutatását.

Céljaink elérésének elengedhetetlen feltétele a kapcsolat megteremtése a kutatói szféra és a forprofit vállalkozások között, így a kialakított kapcsolatrendszer fenntartását, erősítését, valamint a technológiatranszfert előmozdító tevékenységek inicializálását kiemelten fontosnak tartjuk.

Feladatunk továbbá szakmai, menedzsment és pénzügyi tanácsadás biztosítása azon működő vállalkozások és olyan fiatal kutatók számára, akik elhatározzák, hogy saját erőforrásaikra vagy külső forrásokra támaszkodva önálló vállalkozásba kezdenek (spin-off, start-up).

Az Alapítvány fő tevékenységi, kompetencia-területe a kutatás-fejlesztés, a biotechnológiai, környezetvédelmi és mezőgazdasági területeken működő vállalkozások támogatása.
A megvalósított programok középpontjában olyan kis- és középvállalatok állnak, melyek tevékenységüknél fogva folyamatosan új kihívást jelentenek a főként mezőgazdasági és/vagy K+F cégeket támogató alapítvány számára.

Az alapítvány költségvetési támogatás nélkül, saját gazdálkodási tevékenységének pénzügyi eredményeiből finanszírozza mentorálási tevékenységét.

Referenciák:

Multisense Labor Kft.

Alapítványunk 2013-ban a tulajdonos kutatók és az ötlet mentorálási támogatásával közreműködött a Multisense Labor Kft. megalapításában, biztosította a szükséges jogászi hátteret, illetve részt vett az alaptevékenységet meghatározó üzleti tervezésben is. 2014-ben a Zöldségcentrum Kft., a Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskola, a Bay Zoltán Nonprofit Kft. és a Lavina Alapítvány együttműködésében létrejött Makón az Algacentrum, az ország legnagyobb algatermesztő rendszere. Ez a beruházás alapköve volt az alapítvány által mentorált Multisense Labor Kft. nyertes H2020 KKV Eszköz (SME Instrument) pályázatának. A pályázat, az azt benyújtó konzorcium és ezáltal a Multisense Labor Kft. sikeréhez a Lavina Alapítvány hozzájárult az Algacentrumban vállat szerepével, kapcsolatrendszerének aktivizálásával. A nyertes pályázat finanszírozásával 2015-ben elindított kutatási projekt (VegaAlga) 2017 novemberében zárult.

Aquaponic Kft.

 

Hírek